USACollie

Monday, March 31, 2008

Bronsemerket - here we come!

I kveld var det teorikveld for bronsemerkekurset. Ikke så mye nytt, men det er godt å få frisket opp kunnskapen. Nå gleder jeg meg til vi begynner på alvor! Mikkel har vist gode takter i det siste - sliter ennå litt med distraksjoner, men ikke så voldsomt - problemet er i hovedsak at han ikke holder kontakt når han spiser godbiten, da kikker han helst rundt seg, som om det er en minipause. Ellers har han i løpet av de siste par dager lært seg å trykke på knappen ved fotgjengerfeltene! Har ennå ikke satt navn på kommandoen og jeg tror jeg trenger noen forslag!



Ellers har huskjøpet vårt blitt berømt

Selvfølgelig har jeg lurt på om jeg ga for mye. Det er vanskelig å vite hvor man skal sette grensen når man ikke kjenner prisnivået i området.

Men for det første: For den summen ville jeg knapt fått meg en 45 kvm toroms andelsleilighet i Oslo.

For det andre: Det ligger mye potensiale i eiendommen og med rett kosmetisk oppussing den vil stige i verdi og være veldig attraktiv for byfolk som drømmer seg ut til et idyllisk hus på landet (og det er ganske mange av dem nå). Folk betaler over 4 millioner for et tilsvarende gammelt trehus uten hage i byen.

Sist, men ikke minst: Gikk den for 260 000 over takst? Ja. Men en prisantydning er ikke nødvendigvis verdien. Det skrytes av den enorme interessen rundt objektet, men så mye interesse får man nok ikke med en korrekt takst. Sannsynligheten for at den var underpriset er nok ganske stor.

Uansett er jeg fornøyd, for det er jo her jeg vil bo!

Saturday, March 29, 2008

Vi har kjøpt oss hus!



Etter et halvt års leting, har jeg omsider funnet et drømmehjem til meg og Mikkel. Vi har havnet utenfor Oslo og kommer til å ha postadresse 2040 Kløfta. Selv om det er på landet midt blant åkre og gårder, er det bare 30 minutter fra Oslo (og 15 minutter fra hovedflyplassen, så her er det mulig å "stikke innom" for bekjente som reiser med fly!).

Huset er fra ca 1800 og er fra gammelt av kalt Majahuset. Det er det eldste stående bygget på et historisk tun som kan spores tilbake til 1300-tallet. Det er ikke et stort hus, men mer enn romslig nok for meg. Det er ganske godt modernisert med bl.a. nyere bad, men jeg for min del gleder meg til å gi det litt mer personlighet og se om ikke vi kan la det få fram litt elementer fra den tidsepoken det er bygget.

Eiendommen er på 1.7 mål og er flat og grønn - masse plass til Mikkel og forhåpentligvis et par firbente til etterhvert! Det er også et stort uthus der, det er ca 42kvm. Det er ikke i god forfatning, men jeg har lyst til å enten fikse det eller bygge nytt. Det kan jo bli et riktig fint atelier/gjestehus/kennel!

Det er skogområder både nord og sør for huset, hvis man går i 4-500 meter i hver retning. Ellers er det flatt åkerlandskap.

Vi flytter i midten av juni og jeg gleder meg til å begynne med arbeidet!

Mikkel har fått lus - det har gått som ild i tørt gress her i området. Han har blitt behandlet med Frontline, men der ser ikke ut til å ha noen effekt, så til uka får vi forsøke et annet middel. Han er heldigvis ikke hardt angrepet og klør ikke så veldig mye. Takk og pris kan de ikke leve på mennekser, ellers hadde jeg fått litt fnatt! Det som er den største utfordringen er å unngå andre hunder, for her vi bor nå, er det hunder overalt. De er oftest løse, også. Jeg må rope høyt at hunden min har lus - så får eieren panikk og klarer selvsagt aldri å kalle inn hunden sin! Ja, ja. Det er jo for så vidt mer deres problem enn mitt, men det er dumt om det skal spres mer. Blir litt mindre mosjon på Mikkel, for han er vant til å leke masse med andre firbente. Får håpe vi får bukt med styggedommen snart!

Sunday, March 23, 2008

Påskeferie!

Vi er hjemme etter påskeferie i Trøndelag. Det ble lange kjøreturer fram og tilbake og Mikkel ble bilsyk begge veier, men klaget ikke. Vi besøkte min mormor og koste oss med fine turer i snøen. Det var kaldt, idag -14, men sola stod uforstyrret på himmelen hver dag.

















































PS Forsøker finne ut hvorfor bildene ble så små!

Tuesday, March 18, 2008

God Påske!



Så vil vi ønske alle en riktig god påske! Det er utrolig gøy å se hvor mange som leser i bloggen hver dag. I morgen tidlig drar jeg og Mikkel til Trøndelag for å besøke slekt og håper på noen fine turer og noen fine bilder.

Sunday, March 16, 2008

Tur med Neo

For en flott dag vi har hatt! Etter litt planlegging, fikk Trine-Lise og jeg gjennomført en play date med Mikkel og Neo (som til vanlig bor i Kristiansand). Neo er 13 uker og full av sjarm. Det er rart å tenke på hvor fort de egentlig vokser! Jeg gjettet på forhånd at vi kom til å få mange spørsmål om de var mor og barn og det gjorde vi også! Bra Mikkel ikke helt mestrer norsk, ellers kunne det fort gått ut over hans mannlige ego.

Hundene lekte veldig fint sammen og det var mange andre de traff på sin vei. Vi tok med Neo til hestene også. Til slutt traff vi en gammel kjenning, pointeren som heter brokkoli på thai - da fikk Mikkel strukket på seg, i alle fall! Så ble det vafler og kaffe på de tobente i påskesola. Trine-Lise og Kenny var snille og kjørte oss hjem. Begge hundene sloknet med en gang de var i bilen!






























Ikke mist hodet!