USACollie

Wednesday, November 18, 2009

A Healthier Future for Pedigree Dogs

Last ned dokumentet her

Associate Parliamentary Group for Animal Welfare i Storbritannia har nylig offentliggjort et dokument som setter søkelys på helse og rasehunder. Det finnes en rekke oppfordringer til kennelklubben og oppdrettere.

Blant annet bes kennelklubben vurdere sine prioriteringer når det gjelder dyrevelferd versus registreringstall. Kennelklubben har nemlig tidligere uttrykt at de ikke ønsker å være så mye strengere i forhold til helsekrav fordi de ønsker at så mange hunder som mulig registreres i klubben for å holde oversikt.

Jeg syntes det er interessant at det oppfordres til å vurdere om utstillingschampionater kan gis til hunder som ikke oppfyller visse helsekrav.

Det er i det store og det hele et spørsmål om etiske retningslinjer og dyrevelferd. Oppfordrer alle hundeinteresserte til å lese igjennom dokumentet.

1 comment:

evy said...

Ser det ja, der får man igjen for å glemme en blogg!!! her var det skjedd masse jo.. Høres ut som du har hatt en spennende sommer/høst. Ser at hos deg skjer det masse spennende nye ting, gleder meg til å følge videre, og lover å stikke innom oftere. Grattis på veldig etterskudd med 2 års bursdag Mikkel!
Kos dere videre, og lykke til med alle planene!!!
Hilsen Zebra og Edb