USACollie

Sunday, November 29, 2009

Velkommen hjem Mackenzie!



Mikkel har fått seg en lillesøster! Mackenzie har kommet hjem.

Wednesday, November 18, 2009

A Healthier Future for Pedigree Dogs

Last ned dokumentet her

Associate Parliamentary Group for Animal Welfare i Storbritannia har nylig offentliggjort et dokument som setter søkelys på helse og rasehunder. Det finnes en rekke oppfordringer til kennelklubben og oppdrettere.

Blant annet bes kennelklubben vurdere sine prioriteringer når det gjelder dyrevelferd versus registreringstall. Kennelklubben har nemlig tidligere uttrykt at de ikke ønsker å være så mye strengere i forhold til helsekrav fordi de ønsker at så mange hunder som mulig registreres i klubben for å holde oversikt.

Jeg syntes det er interessant at det oppfordres til å vurdere om utstillingschampionater kan gis til hunder som ikke oppfyller visse helsekrav.

Det er i det store og det hele et spørsmål om etiske retningslinjer og dyrevelferd. Oppfordrer alle hundeinteresserte til å lese igjennom dokumentet.

Sunday, November 15, 2009

Valper!


Elle melle...


En av disse kanskje?


Er det kanskje du som skal til Kløfta?


Intet å anmerke på formen til mutter'n!

Thursday, November 12, 2009

Kensington Gate

Idag kom brevet fra NKK som godkjente mitt førstevalg av kennelnavn: Kensington Gate ble det! :-)

Blir nok ingen Kensington Gate-valper på noen år, men da er det første lille steget tatt, i alle fall.

Sunday, November 8, 2009

Rundering på Trandum

Etter lørdagens sosiale outing (jobb på galleriet, besøk hos min mor m/ gjester, besøk hos min far m/ familie og vennekveld hos en venninne), var Mikkel full av inntrykk, men søndag morgen var det opp i ukristelig tid og vi tok turen til Trandum, der vår lille runderingsgruppe ventet. Det er en variert gruppe på forskjellige nivåer, men alle hjelper alle. Det er to lappske vallhunder, en terv, et par schäfere og en jaktgolden i tillegg til Mikkel.

Mikkel gjorde det veldig bra og jeg er 1 stk stolt eier. Halsmeldingen var på plass med en gang og de fleste gangene løp han rett ut til figurant. De gangene han ikke gjorde det, løste han oppgaven på egen hånd. To ganger kalte jeg han inn for å begynne på nytt slag. Det negative er at han ikke alltid bruker nesa så aktivt som jeg skulle ønske, men han jobber i alle fall iherdig og det kommer nok etterhvert. Tror vi kjørte 7 slag til sammen, fordelt på to omganger.

Kjempehyggelig å endelig ha en runderingsgruppe å trene med!

Vi var helt utslitte begge to, men mens kvelden for Mikkels del ble benyttet i dyp søvn på stuegulvet, satt jeg og jobbet med Colliebladet helt til midnatt.

Helgen har gått fort og i morgen er det mandag igjen. Da bærer det på Gardermoen på jobb. Veldig fornøyd med å ha en jobb der jeg kan ta han med - alle er veldig glad i ham der også.