USACollie

Thursday, October 30, 2008

Siste nytt



Nå har den første snøen falt og det er virkelig idyllisk hjemme hos oss. Mikkel ble veldig glad for snøen, og det ble pusen også, etter at den største skepsisen var overvunnet. Han gikk da sporenstreks ut og fanget en mus - de syntes jo så mye enklere mot alt det hvite! Vi har nå utvidet flokken med fem høner som bor i hønsehuset. De er 19 uker gamle og øver seg på å legge egg - de er små, men likefullt egg! Faktisk legger de alle minst ett hver i døgnet, så dette lover bra. Både Mikkel og katten er veldig fascinert av disse nye, lettere forvirrede og lite lekelystne vennene, men de kommer alle godt overens. Hver gang vi skal inn i hønsehuset er en fest! Både katt og hund er fantastisk snille med disse hønene.

Vi har også noen triste nyheter - Mikkel har fått bekreftet diagnosen colobom på begge øyne - ett stort og ett lite. Han ble øyelyst uten colobom som valp, og vi er alle litt forbauset over hvordan dette ikke ble oppdaget av den danske spesialisten. Dette betyr jo da at Mikkel ikke vil gå i avl. Heldigvis er Mikkel lykkelig uvitende og er like glad og god som før.

Ellers kom det et brev fra NKK med bevis på Crufts-kvalifisering. Hyggelig det, men slik som Mikkel ser ut nå for tiden, blir den nok ikke brukt til annet enn skryte-albumet. Vi var på utstilling i Letohallen sist søndag. Det gikk greit 1JK 1JKK (alene i klassen) med en grei kritikk som jeg ikke husker på stående fot. Mikkel er ganske nedrøytet og har dessuten verdens flotteste pubertetshale som kan gjøre en elghund misunnelig! Han har et korrekt halefeste og bærer ikke halen høyt til vanlig, men utstilling er jo så stas at da tar følelsene litt overhånd og vips så stikker halen ut mellom ørene! Hehe. Nå er det i alle fall slutt på utstillinger for i år.

Skal legge ut bilder fra da Neo var på besøk, men jeg sliter sånn med å rydde plass på harddisken. Det har blitt godt over 10 000 bilder i år!

2 comments:

Anonymous said...

Vad tråkigt att Mikkel har colobom :´(
Men han är i alla fall fortfarande samma härliga, vackra hund. Det kommer aldrig att förändras. Synd att det inte blev någon Crufts (fast det kommer ju fler tillfällen ;-)
Ser att du nästan gått och blivit bonde med höns och katt. Låter hur mysigt som helst. Lycka till med det!

Ha det gott.
Jessi & Ztoja

Anonymous said...

Trist med hans ögen men som Jessi säger, det är ff samma hund. Vi kommer nog att ögonspegla och röntga i vår nån gång.
Höstliga hälsningar.
Bettan o Bailey