USACollie

Thursday, October 30, 2008

Siste nytt



Nå har den første snøen falt og det er virkelig idyllisk hjemme hos oss. Mikkel ble veldig glad for snøen, og det ble pusen også, etter at den største skepsisen var overvunnet. Han gikk da sporenstreks ut og fanget en mus - de syntes jo så mye enklere mot alt det hvite! Vi har nå utvidet flokken med fem høner som bor i hønsehuset. De er 19 uker gamle og øver seg på å legge egg - de er små, men likefullt egg! Faktisk legger de alle minst ett hver i døgnet, så dette lover bra. Både Mikkel og katten er veldig fascinert av disse nye, lettere forvirrede og lite lekelystne vennene, men de kommer alle godt overens. Hver gang vi skal inn i hønsehuset er en fest! Både katt og hund er fantastisk snille med disse hønene.

Vi har også noen triste nyheter - Mikkel har fått bekreftet diagnosen colobom på begge øyne - ett stort og ett lite. Han ble øyelyst uten colobom som valp, og vi er alle litt forbauset over hvordan dette ikke ble oppdaget av den danske spesialisten. Dette betyr jo da at Mikkel ikke vil gå i avl. Heldigvis er Mikkel lykkelig uvitende og er like glad og god som før.

Ellers kom det et brev fra NKK med bevis på Crufts-kvalifisering. Hyggelig det, men slik som Mikkel ser ut nå for tiden, blir den nok ikke brukt til annet enn skryte-albumet. Vi var på utstilling i Letohallen sist søndag. Det gikk greit 1JK 1JKK (alene i klassen) med en grei kritikk som jeg ikke husker på stående fot. Mikkel er ganske nedrøytet og har dessuten verdens flotteste pubertetshale som kan gjøre en elghund misunnelig! Han har et korrekt halefeste og bærer ikke halen høyt til vanlig, men utstilling er jo så stas at da tar følelsene litt overhånd og vips så stikker halen ut mellom ørene! Hehe. Nå er det i alle fall slutt på utstillinger for i år.

Skal legge ut bilder fra da Neo var på besøk, men jeg sliter sånn med å rydde plass på harddisken. Det har blitt godt over 10 000 bilder i år!

Tuesday, October 21, 2008

Rus-Mikkel

For en ukes tid tilbake var vi hos veterinæren og røntget hofter og albuer. Mikkel ble dopet ned og så ganske så stakkarslig ut. Spydde måtte han også, stakar.



Veterinærene sa at Mikkel var en usedvanlig trivelig og medgjørlig hund!

Ikke bare Mikkel ble dopet ned - Xiao Miao måtte også få seg en solid dose for å rense ørene. Vi valgte å ikke vekke ham opp fordi han ikke liker å kjøre bil. Da vi kom hjem, ble han lagt på vamekablene på badet. Mikkel ble bekymret sin livløse venn og la seg ved siden av ham og så fryktelig lei seg ut.



Resultatet på røntgen ble bra - fri både foran og bak; A på albuer og B på hofter.

På mandag skal vi til veterinærhøyskolen for å øyelyse. Vi har fått en mulig feildiagnose på øynene tidligere og blir nødt til å finne ut av hvilket resultat som faktisk er rett.

Nå har vi Neo på besøk og gjett om det er stas? Alle tre gutta koser seg sammen. Skjønner hvor mye glede hunder kan ha av artsfrender, så det må vel bli en liten søster eller bror til Mikkel etterhvert! Han er utrolig grei - ønsker alltid andre hunder velkommen i huset og deler gjerne matskål og soveplass.

Ellers presterte jeg selvsagt å skade bilen min for noen uker siden, så den står til pynt på tunet enn så lenge! Typisk!

Saturday, October 11, 2008

Mentalbeskriving i Årjång

Takker alle for en kjempefin dag og gratulerer de frammøtte med veldig bra mentalbeskrivinger på sine collies. Veldig gøy at så mange som ikke har forsøkt MH før, tok turen. Jeg er strålende fornøyd med Mikkels MH!

KLIKK HER FOR BILDER AV HILDE LØKEN





1a. KONTAKT
4 Tar kontakt själv eller besvarar kontakt. Balanserad.

1b. KONTAKT samarbete
4 Följer med villigt. Engagerar sig.

1c. KONTAKT handtering
4 Accepterar. Svarar med kontaktbeteende

2a. LEK 1 leklust
4 Leker aktivt, startar snabbt.

2b. LEK 1 gripande
4 Griper direkt med hela munnen.

2c. LEK 1 dragkamp
4 Griper direkt med hela munnen, drar emot tills testledaren släpper.

3a. JAKT förföljande (Utföres 2 ggr)
2 Startar men avbryter.

3b. JAKT gripande (Utföres 2 ggr)
1 Nonchalerar bytet/springer ej fram.

4. AKTIVITET
4 Är uppmärksam med ökad aktivitet eller oro efterhand.

5a. AVSTÅND LEK intresse
4 Intresserad, vill iväg. Enstaka startförsök.

5b. AVSTÅND LEK hot/agg
2 Enstaka skall och/eller morrningar under mom.

5c. AVSTÅND LEK Nyfikenhet
3 Går fram när figuranten ger sig tillkänna.

5d. AVSTÅND LEK Leklust
4 Griper direkt. Kan släppa och ta om. Drar emot.

5e. AVSTÅND LEK Samarbete
3 Är aktiv med figuranten när denne är aktiv.

6a. ÖVERRASKNING Rädsla
3 Gör undanmanöver utan att vända bort blicken.

6b. ÖVERRASKNING Hot/agg
3 Visar flera hotbeteenden under längre tid.

6c. ÖVERRASKNING Nyfikenhet
2 Går fram när föraren sitter på huk och talar till overallen -
lockar på hunden.

6d. ÖVERRASKNING Kvarstående rädsla
1 Ingen tempoförändring eller undanmanöver.

6e. ÖVERRASKNING Kvarstående intresse
2 Stannar upp. Luktar/tittar på overallen vid 1 tillfälle.

7a. LJUDKÄNSLIGHET Rädsla
3 Gör undanmanöver utan att vända bort blicken.

7b. LJUDKÄNSLIGHET Nyfikenhet
5 Går fram till skramlet utan hjälp.

7c. LJUDKÄNSLIGHET Kvarstående rädsla
1 Ingen tempoförändring eller undanmanöver.

7d. LJUDKÄNSLIGHET Kvarstående intresse
2 Stannar upp. Luktar/tittar på ljudkällan vid 1 tillfälle.

8a. SPÖKEN Hot/Agg
3 Visar flera hot- beteenden under längre tid.

8b. SPÖKEN Kontroll
4 Kontrollerar/handlar mot båda spökena. Kortare avbrott.

8c. SPÖKEN Rädsla
1 Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid föraren.

8d. SPÖKEN Nyfikenhet
5 Går fram till spöket utan hjälp.

8e. SPÖKEN Kontakt
4 Tar kontakt själv. Balanserad.

9a. LEK 2 Leklust
3 Leker - startar långsamt blir aktiv.

9b. LEK 2 Gripande
1 Griper ej.

10. SKOTT
1 Visar ingen berördhet. Snabb kontroll och sedan helt oberörd.

Saturday, October 4, 2008

Utstilling på Kongsvinger

Vi har hatt et fint døgn sammen med Britta, Erik og Patrick (Mikkels bestefar). De overnattet hos oss og så dro vi på utstilling på Kongsvinger for dommer Karl-Erik Johansson (SE). Mikkel ble 1JK 1JKK (av 2) med HP. Her er den rettferdige kritikken:

"Meget god type. Meget velskåret hode. Tett plasserte ører, mørke mandelformede øyne. Burde ha bedre stopp markert. Velutfylt neseparti. Bra bitt. Vakker hals og rygglinje. Tilstrekkelig kropp for alder. Bra vinkler. Beveger seg med bra steg men noe høy hale. Utmerket pelskvalitet, men kunne hatt noe klarere farge."

Dette med stoppen er vi jo klar over - det kommer nok litt mer med alderen, men han vil aldri ha et kraftig stopp. Selv syntes jeg det er bedre med litt for lite enn litt for mye, men til syvende og sist har det jo ikke så mye å si. Han hadde dessverre høyt båret pubertetshale i ringen og oppførte seg generelt sett som en loppe på speed! ;-) Men haleplasseringen er i alle fall bra. Fargen har vi alltid fått god kritikk på, men det stemmer nok at den er uklar akkurat nå, for han er mitt i røytingen.

Ellers burde Mikkel ha vunnet premie for mest høylydte hund under utstillingen - han kan gjøre seg hørt, den karen! ;-) Heldigvis er han ikke sånn til vanlig. Han hadde det i alle fall veldig fint, koste seg med mange hunder og mange gavmilde eiere. Vi fikk også handlet litt.

Det som var dagens høydepunkt, var at Patrick fikk Cert CACIB 1BHK BIR BIG2!! Han ble dermed norsk utstillingschampion - to titler på en uke er ganske bra!

Jeg har lånt bort kameraet mitt, men vi får forhåpentligvis noen bilder av Britta og Erik, som nå er på vei hjem til Danmark. God tur!

Friday, October 3, 2008

15 000 besøkende

Vi setter stor pris på alle som kommer innom bloggen vår! Det har vært en travel uke, men nå går det mot helg. Idag får vi besøk av Mikkel sine oppdrettere - det gleder vi oss til. Anledningen er NKK Kongsvinger, der Patrick skal stille. Mikkel skal også, men nå begynner han jammen å bli litt tynn i pelsen. Da spøker det for dobbeltutstillingen i Letohallen og Vikingskipet, men det får gå som det går - har ikke meldt på til sistnevnte ennå uansett. Disse utstillingene er ikke så fryktelig viktige for meg, men det er alltid trivelig å dra ut og treffe kjentfolk og deres respektive firbente.

For de som skal til Kongsvinger i morgen, er det bare å huke tak i oss og si hei, i alle fall.

Neste helg blir veldig interessant... da bærer det til Sverige på mentalbeskriving...

Og på mandag skal Mikkel til veterinæren for å røntges og øyelyses. Spennende!