USACollie

Saturday, May 3, 2008

Ornitologisk ekspedisjon til Bygdøy



På torsdag var det fri, og hvilken bedre måte å benytte en fridag på enn en grå, våt morgen på Bygdøy? Det har vært en stund siden vi var sammen med Stine og X'en, så vi avtalte en playdate. Stine plukket oss opp i sentrum i sin nye Citroen Berlingo - men det må først nevnes - Mikkel og jeg gikk forbi et stort korps på vei til møteplassen. Plutselig, akkurat i det vi passerte, satte de igang med en kjempefanfare og både Mikkel og jeg hoppet i lufta. Mikkel tok to kjappe byks vekk og fikk det hele i perspektiv, hvorpå han forstod at det ikke var noe farlig, bare noen tullete mennesker. Gikk et par ganger forbi korpset mens de spilte for å være sikker på at han ikke ble redd og kunne snart kjøre noen lydighetsøvelser der han lukket ut forstyrrelsen helt. Så gikk vi forbi en hel gjeng turister som skulle ta bilde av Mikkel og klappe ham. Det syntes han var stas!

Vi møtte altså Stine i hennes nye firhjulte vidunder og satte nesa mot Bygdøy. X'en satt i et tøybur (i påvente av et spesialbestilt bilbur), men ble så glad for å se sin gamle kamerat at hun likegodt spiste seg igjennom det.



Vel framme dro vi ned til stranda. X'en gikk rett på sak og plukket opp en død fugl i fjæra. Hun syntes nok at hun var fryktelig flink, men enkelte matmødre var ikke like imponert!









Det vi ikke var klar over, var at det var et gedigent orienteringsløp over hele Bygdøy den dagen. Desperate, svette busknordmenn med kart og tights spratt inn og ut av stiene hele tiden. Vi ga derfor opp skogen etter en stund og gikk tilbake til stranda, der vi grillet noen pølser over en engangsgrill. Før vi spiste, gikk jeg og la to spor til Mikkel. Etter at vi hadde spist og vendte nesa hjem, fikk altså Mikkel vende nesa mot bakken. Det første sporet gikk greit, men det hadde kommet maur på godbitene, så han ville ikke ha dem. Leken var heller ingen stor suksess. Men det andre sporet gikk mye bedre, faktisk det beste han har gått så langt. Han klarte det til tross for at noen hadde vært innom sporet og stjålet noen av godbitene. Han koste seg med bitestokken, den har han virkelig fått sansen for.

Hundene sovnet med en gang de kom inn i bilen og for Mikkels del sov han like godt resten av dagen!

1 comment:

Stine said...

Tusen takk for hyggelig tur! Vi må ikke la det gå like lang tid før neste gang... :-)
Og selvfølgelig - tusen takk for bilder!